Passie in Montferland 28 en 29 maart 2024

Sinds 2013 wordt jaarlijks even voor Pasen de ‘Passie in Montferland’ uitgevoerd in de Sint Oswalduskerk van Zeddam. Door de eerdere twee coronajaren, was het niet mogelijk om de uitvoeringen doorgang te laten vinden.  Maar dit jaar gaan we voor de 10e editie.

De Protestantse Gemeente ’s-Heerenberg-Zeddam is de jaarlijkse initiator rond de uitvoering. De spelersgroep die de Passie uitvoert vindt daar haar basis. De verhaallijn van het spel wordt jaarlijks geactualiseerd en opnieuw samengesteld. Toepasselijke en actuele Nederlandse liederen worden jaarlijks nieuw uitgezocht en ingestudeerd.

Weerklank maakt sinds het begin in 2013 deel uit van de Passie en zorgt voor de muzikale ondersteuning tijdens de jaarlijkse uitvoering. Een samenwerking die nog ieder jaar groeit in muzikale vorm. De Passiespelers zingen de solozang, koor Weerklank zorgt voor de meerstemmige muzikale zangondersteuning.

De Passie draait om de vertolking van het lijdensverhaal van Jezus rond Pasen. De Passiespelers bekleden de hoofdrol tijdens deze uitvoering. De leden van Weerklank hoor je vooral. Je ziet ons maar weinig. Nu en dan maken we deel uit van het spel.

De uitvoering wordt professioneel ondersteund met licht, beeld en geluid. Op welke plek je ook zit in de Zeddamse kerk, je mist niets van de Passie. Vele videoschermen en geluidsmonitoren staan opgesteld in de kerk, zodat je alles meekrijgt wat er op het podium plaatsvindt.

Koor Weerklank staat onder leiding van dirigent René Gerritsen. Het muzikale combo bestaat dit jaar uit:

Piano:           Herman Kleinpenning
Bas:             Jos Thomassen
Drums:         Freek Driessen

Wat kun je verwachten:

  • Een 1,5 uur durende uitvoering rond het lijdensverhaal van Jezus,

met een spelersgroep bestaande uit alle leeftijdscategorieën.

  • Gepassioneerde spelers die veel gerepeteerd hebben en de uitvoering graag vertolken.
  • Koor Weerklank dat zorgt voor de muzikale zangondersteuning.
  • Een professioneel combo dat zorgt voor de muzikale ondersteuning.
  • Licht/geluid/beeld dat op iedere plek in de kerk te horen en te zien is.

De Protestantse Gemeente levert jaarlijks een grote financiële bijdrage in de kosten om de uitvoering mogelijk te maken. Zonder sponsoren zijn we nergens, zij leveren ook een behoorlijke bijdrage in de kosten. Erkentelijk zijn we hen voor de jaarlijkse bijdrage om de Passie mede mogelijk te maken.

De toegang is vanaf het begin in 2013 vrij. Waar maak je dat nog mee. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Bij het verlaten van de kerk kun je een bijdrage leveren in het delen van de kosten.

Maak het dit jaar weer mee op donderdag 28 maart en/of vrijdag 29 maart.

Gratis toegangskaarten zijn (tijdens openingstijden) te verkrijgen bij:
Dorpshuis Zeddam, Gerrit Varwijkplein 25, Zeddam
Modezaak An & An, Molenpoortstraat 21, ’s-Heerenberg
Servicepunt Braamt, Langestraat 22, Braamt

Aanmelden via e-mail kan ook. Stuur een mail met de gewenste hoeveelheid kaarten naar passieinmontferland2022@gmail.com

Voor meer informatie: www.facebook.com/Passie-in-Montferland

Vriendelijke groet koor Weerklank Zeddam